Maandag 17 april heb ik het ministerie van Buitenlandse Zaken geadviseerd over Inheemse vraagstukken.

Er is een gesprek geweest met Frederique de Man, zij is aangesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken als Speciaal Gezant Slavernijverleden voor de dialoog met Suriname. Nataly van Driel, programmamanager slavernijverleden van het ministerie van BZK, Heleen Baartmans Clustercoordinator Suriname en Caribisch gebied.

Als Inheemse gemeenschap hebben wij een unieke geschiedenis en cultuur die niet kan worden vergeleken met die van andere groepen in Suriname. Daarom is het belangrijk dat ee specifieke maatregelen worden genomen om onze gemeenschap te ondersteunen en te versterken.frederique de man

Daarnaast heb ik benadrukt dat het van cruciaal belang is dat de inheemse gemeenschap wordt betrokken bij besluitvormingsprocessen die van invloed zijn op ons land en onze mensen. Dit betekent dat er meer ruimte moet worden gecreƫerd voor Inheemse leiders en organisaties om hun stem te laten horen en actief deel te nemen aan het beleidsproces.

Ook het advies om een fonds op te zetten voor de Inheemsen is uitvoerig besproken.

Ten slotte heb ik ook aangegeven dat er meer aandacht moet worden besteed aan de bescherming van inheemse rechten en landrechten. Dit zijn fundamentele rechten die vaak worden genegeerd of geschonden en het is van belang dat er stappen worden genomen om deze rechten te waarborgen en te beschermen.

Een vergeten hoofdstuk in onze geschiedenis boeken!
Het is tijd om onze plek in te nemen.
#fondsInheemsezaken #suriname #Inheemsevraagstukken #genocide #vaticaan #reperation #grondenrechten #rodeslavernij #grondroof #kolonialeverleden #geschiedenis #klimaatverandering #educatie #mensenrechten #indigenous

Diana Vlet
VZ: St Herdenking slavernijverleden Suriname en Caribisch Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Info: https://lnkd.in/gvq96Ft